ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ

ammAMORGOSos

Η Αμοργός, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, με το μακρόστενο σχήμα της μοιάζει να προστατεύει τις ανατολικές μικρές Κυκλάδες. Περήφανη, στέκει στο κέντρο του Νοτίου Αιγαίου Πελάγους αποτελώντας το σταυροδρόμι όπου ο Βοριάς συναντά το Νότο. Είναι η "έξοδος" των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προς τα Μικρασιατικά παράλια.

Η Αμοργός, το νησί με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την ιδιαίτερα άγρια ομορφιά, το νησί του απέραντου γαλάζιου, δεν μπορεί παρά να προκαλεί δέος στα μάτια του επισκέπτη.

Η ΑΙΓΙΑΛΗ

amorgosfoto

Καθώς το καράβι παραπλέει τον δυτικό κάβο της Νικουριάς, και βάζει πλώρη για το λιμάνι της Αιγιάλης, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αμοργού και είναι ένα από τα δύο λιμάνια του νησιού που προσεγγίζουν τα πλοία, ο επισκέπτης αντικρύζει όλη την μεγαλοπρέπεια της όμορφης αυτής περιοχής που πεισματικά μέσα στους αιώνες διατηρεί το αρχαίο όνομά της.
Από μακρυά φαίνονται τα τέσσερα χωριά της: αριστερά τα Θολάρια, στο κέντρο η Λαγκάδα, δεξιά ο Ποταμός και στην παραλία ο Όρμος. Τα πάλλευκα σπίτια, μαζεμένα έτσι όπως είναι, μοιάζουν με κοπάδια προβάτων που βόσκουν στις πλαγιές των Γιαλίτικων βουνών.
Όταν το καράβι πλησιάζει την προβλήτα για να αράξει, φαίνεται η παραμυθένια παραλία της Αιγιάλης με την ψιλή άμμο και τα πεντακάθαρα νερά. Αυτά έχουν κάνει την περιοχή να ξεχωρίζει από τα άλλα χωριά της Αμοργού. Κατεβαίνοντας στην προκυμαία όμορφες εικόνες ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Ψαροκάικα, βάρκες, δίχτυα, η απέραντη αμμουδιά, τα δέντρα από αρμυρίστριες που πλαισιώνουν το πέταλο της παραλίας και συνθέτουν ένα συναρπαστικό τοπίο.


ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΑΛΗΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ PARKING

DHMPARK2

Η παραλία της Αιγιάλης είναι η μεγαλύτερη, περίπου 1000 μέτρα, και από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά.

Στολισμένη με δέντρα-αρμυρίστριες που προσφέρουν τη σκιά τους σε αυτούς που θέλουν. Το τοπίο υπέροχο καθώς διακρίνεται η Αιγιάλη και το νησάκι Νικουριά.

Πηγή / http://www.amorgos-island.gr/gr/aegiali/item/aegiali.html

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter